O tai kas tada bijo kaliausių,jei špokai ne?Ir kam tada kelti,,uošvienes",jei jų niekas nebijo?Netikiu,negali būti...nuo senovės visi taip gindavosi nuo špokų.Dar senas užuolaidas užmeta ant viršūnės.
Tikrai žinau,kad prie Dalmaros namo yra daug parduotuvių,užimamčių dešimtis ha ploto,tik be kirvio ar pjūklo ten neaptarnauja.Jei ką,tai galima prie mano sodo.
Tai rodo,kad kėdainiečiai-darbštūs žmonės.Šiaip Lietuvoje dažniausiai apleisti,nesodinami laukai...mat čia tinginiai gyvena,gaunantys socialines ir kitokias pašalpas.Aplink mane iš 25 sklypų tai tik 6 kažką dirba,o kiti net žolės nenusipjauna,aš aplink save turiu nuravėti jų sklypus bent po metrą aplink,o tai sudaro 145 metrus.Pabandykite,sužinosite ,ką tai reiškia.
Na, nemačiau aš Lietuvoje nedirbamos žemės (bet gal aš Lietuvos nemačiau?). O šiaip tai, ekonomiškiau yra žemę mažiau dirbt. ir visai ne dėl pašalpų. Gal parašyt tokį dienoraštį? Ale ne, toks būtų per sunkaus turinio ( )
Tai gal tu niekur nevažiuoji?Aš važinėju daug,tai jei mane užrištom akim atvežtų ir paleistų,iš karto pasakysčiua,kokioje valstybėje esu.Tik grįžti Lietuvon,jau nuo sienos geriau nesidairyt į šonus,šokas trenkia.Aplink Vilnių irgi pusė tikrai nedirbamos žemės ,jei ne daugiau.Džiaugiuosi,kad pagaliau sugalvojo apmokestinti nedirbamą žemę 3%,aš tai jiems užsėčiau po 20% minimum. O kaip smagu valgyti savo sveiką daržovę be chemijos..mmm... Netoli mūsų 500 m atstumu pavasarį ūkininkai priima Vilniaus kanalizacijos fekalijas,tai žiauriai smirdi.O paskui sodina pomidorus,burokelius ir bulves.Vešlūs auga,bet neimčiau už dyka,nes kiek ten visokių vaistų,skalbimo priemonių...uj.Bet parduotuvėje perkame,valgome ir čepsime,nes nežinom.
Baik. Man Lenkijoj prie Lietuvos sienos prasčiau atrodo. Tai kur čia grįžt geriau? Bet vistiek su nedirbamom žemėm prajuokinai. Kažin kur Artis valkiojasi? Įdomu ką jis pasakytų? Beje, žemei nieko neatsitiks nedirbamai. Taigi nepranyks ji. Kitokiu būdu ji greičiau pranyksta
O prie ko čia Artis? Artis aria.Ir dirba,ir kuria,ir tvarkos žiūri.Jei visi tokie būtų,tai Lietuva sužydėtų. Na žemę galima laikyti ir nedirbamą,bet reikėtų bent nusišienauti ir pašalpų neprašyti,o tai jie kenkia kitai visuomenės daliai...t.y. juos išnaudoja.
O tai pašalpos iš kur, jei turinčius žemės net į darbo biržą nepriima? ( lyg tai) Beje, reikia dar pagalvot ar dirbantys žemę neišnaudoja kitų visuomenės narių. Juk žemės ūkis pas mus subsidijuojamas, dotuojamas (ar kaip ten? labai nesigilinau)
Tikra tiesa, kad čia aplink Kėdainius kažkaip atrodo, kad žmonės darbštūs... Nepalyginamai tvarkingiau, negu pav. Šalčininkų rajone.(turėjau ten kažkada sodybą)
Vakar kaimynė atnešė priskynusi iš savo daržo agurkų kibirą... vajeeee, jau kokie skanūs, mažiukai, traškūs... aikit sau, turguje niekad nesu tokių pirkusi. Tai paėmė po 2 lt už kilogramą, o aš prisiraugiau ir jau šiandien vos vos parūgę - negaliu atsivalgyti...
O aš mažiukų užvakavau 10 stiklainių,secialiai nuskyniau tokius po 4 cm ilgio,skaniau valgyti.O raugiu taip: į 5 -litrinius bambalius primetu agurkų,krapų,vyšnių lapų,česnako,krieno ir užpilu iš krano vandens(10 ltr-0,5 kg druskos,5 šaukštus cukraus)ir užsuku kamštuką.Mes nesuvalgom atsidarę,tai šįmet darysiu į trilitrinius bambalius nuo vandens.Jei nesuvalgom per savaitę atidaryto bambalio turinio,tai kepu.Kokius 8 didelius agurkus, supjaustytus šiaudeliais,6 dideles svogūno galveles irgi šiaudeliais supjaustytus pakepu aliejuje,kol išgaruoja vanduo ir lengvai apkepa.O ant galo primetu sausos išvirtos mėsos (irgi supjaustytos šiaudeliais) ir vsio.Šis patiekalas vadinasi ,,šachtiorskas".Kažkaip staigiai susivalgo.
O mano vandens bambaliai dabar su siaurais kaklais vis... Dar pagalvojau, kad gerai būtų į juos užraugti, ale kad kaip paskui tuos agurkėlius ištraukinėti? (pabandysiu tavo receptą, tikriausiai skanu)
Ištraukti galima šakute,jei agurkai maži,bet jei sunkiai sukišai,tai tik nupjauti viršų.Vat todel man 5 ltr ir per dideli,nesuvalgom mėnesį.Tai sudedu į stiklainius,užpilu tuo pačiu skysčiu ir į šaldytuvą.