Amerikiečių medikai iš Bostono nustatė,kad juodasis šokoladas yra kur kas geresnis,negu mes apie jį galvojame.Jis mažina kraujospūdį,blogą cholesterolį,teigiamai veikia gliukozę organizme. Jame yra polifenolų,kurie saugo nuo aterosklerozės,trombų susidarymo.Bet senasis dar indėnų laikų šokoladas buvo daug vertingesnis,nes jame nebuvo nei cukraus,nei riebalų.Amerikiečiai bandymais nustatė,kad naudingas - tik juodasis šokoladas,baltasis - tik saldumynas.Problema ta,kad ne kiekvienas juodasis šokoladas vertingas,jis turi būti sudarytas tik iš kakao miltelių ir kakao aliejaus,kurie yra labai brangūs,todėl dažnai keičiami augaliniais ar gyvūniniais riebalais. Šokolado sudėtis nurodoma tokiu smulkiu šriftu,kad be lupos perskaityti neįmanoma.Tad,jei bus nurodyti ir kitokie riebalai - šokoladas netikras.Tikrame šokolade gali būti cukraus,lecitino E322,vanilino ir kitų aromatizuojančių priedų.Skanaus!
na reklamos šokoladui ir saldamakam visokiems, man nereikia, kaip tik parašyk, ką nors, kad kenksminga valgyti... kad atsoktu fantazija ir nustočiau piktnaudžiauti... pripratau, kai bendradarbė sakydavo, "mes juk Moterys, turime save palepinti" ir lepindavomės šokoladais, kuo kartesnis, tuo skaniau... man asmeniškai labai patinka juodas, pieniško beveik visai nevalgau, jis kažkoks sviestuotas, veliasi po burną, na iš bėdos, jei jau visai nieko nėra tik baltas šokoladas,o labai norisi saldaus, tada kažkiek įsidėsiu į burną, bet tik iš bėdos
Naudingiausios gi daržovės. Bet aš ne karvė, kad maitinčiaus vien jomis,nes man pilvas visą laiką riaumoja, reikalaudamas normalaus maisto.O jei reikia nuolat kankintis iš alkio, tai jopšitararaj....tai kur gyvenimo malonumas?Atsimenu a.a. Taunytę, tai ji sakydavo...valgykite viską, ką jūs galite ir norite, o organizmas jums pasulferuos, ko nevalgyti.Tai šventai laikausi jos nurodymo.Noriu ėsti,tai ir ėdu.Noriu tik ko nors užkrimsti,tai nežiūriu nė paros laiko, pavalgau ir naktį.O save kankinti viskiais nurodymais, argi tai gyvenimas? Jei jau noriu išsivalyti organizmą, tai pagyvenu sode keletą dienų.Į parduotuvę puskilometris, tingisi eiti, tai ir valgai viską iš daržo, pamirkydama aliejuje arba atsivežtoje grietinėje.O eiti į kaimą puskilometrį pieno irgi tingisi.Tai rūkytas dešrigalis būna didžiausias skanėstas.
Nesuprantu. Kodėl tu baltą šokoladą dar valgai, o pieniško ne? Man pieniškas kaip tik skaniausias. Bet reikia ir į firmą žiūrėt, kad burnoje nesiveltų.