Pusryčiai, valgau ir ruošiuosi rašyti dienoraštį. Bet skaitant ,,Delfį", dienoraščio tema kaip mat pasikeičia. Sakysite, ką čia paistai, ši tema mums visiems seniai žinoma ir neišradinėk dviračio. Ir aš seniai žinojau, kad perdirbtuose gaminiuose kokybiško maisto nerasi, bet šis straipsnis ir mane sukrėtė. Pasirodo, kad mano mėgiamame maiste mėsos net nėra, o valgau sumaltus kaulus su sumaltais visokiais augliais, pūliniais ir pan. Būtinai paskaitykite:
Kaip dažnai mes leidžiamės apgaudinėjami? Ogi nuolatos: politikoje, maiste, gatvėje, todėl man įdomu, ar malonumas, patirtas dirbtinai sukurtoje atmosferoje, prilygsta malonumui, kurį sukelia tikras gyvenimas. Štai guliu kambaryje, kuriame ant sienos rodomas jūros vaizdas, įjungtas jūros ošimas. Ką jaučiu? Juk nereikia leisti krūvos pinigų kažkokioms Turkijoms.
Še tau, o aš rabarbarų turiu daugybę ir niekad nevalgau. Receptuką, prašom. Šiaip tau gerai, nes viskas savo ir tu žinai, ką valgai. O miesčionys maitinasi va tokiomis atliekomis su chemija ir tįsta į ūgį, bet ligoti kaip seneliai ir patiesia kojas anksčiau, nei reikėtų, juk mūsų sveikatos rodiklis - į burną įdėtas maistas.
Iš manęs prastas kepėjas , aš tik degustatorium galiu būti , taip kad recepto gal nelabai ir žinau , bet žinau kad viską daro taip pat tik vietoj obuolių deda rabarbarų
Žinios senos - straipsnis šiandieninis, bet vis perkam. O kita vertus, kur gauti normalios mėsos, juk ne visi turi kaimą. Šiaip stengsiuos jau nevalgyti perdirbtos mėsos, nors ir labai skanu, bet jaunimas taip gyvena. Mano pažįstamas britas maitinasi tik taip: gatavos picos, paruoštos salotos ir greito maisto restoranai. Bet pats gamina tikrai išradingai ir skaniai, nors ir čia visokių kuriozų pilna. Pvz.- priskoniui reikia apelsino žievelės, tai nutarkuoja, o apelsiną išmeta į šiukšlių kibirą. Lietuvis nusilupa apelsiną, o žievę išmeta.:D
Prie manęs pirko keli žmonės, tai gal valgoma. Nedrįsau paklausti, ar skanu. Prieš keletą metų valgiau ryklio mėsos su ryžiais. Hmm...skanu buvo. Gal vien dėl to, kad ne jis mane, o aš jį valgiau.
Visi iš vandenyno, vad. priklauso žuvų kastai ir tikrai valgomi. O kaip vadinasi, tai neklausiau, vis vien tokios daugybės nebūčiau atsiminusi...pavadinimų šimtai. Domėjausi augalija, kai ką pavogiau, kai ko paprašiau. Prieš keletą metų ten valgiau labai skanius vaisius ir kauliukus pasodinau savo sode, iš kurių išaugo 12 medelių. Deja, po 3-4 metų jie arba nušąlo, arba išdžiūvo, nes ten nelaistau. Iš Kubos visi augalai sunyko. Bet aš vis vien eksperimentuoju, jei tam nereikia įdėti darbo. Šįmet pavyko išauginti mėlynas hortenzijas. Po paprastu baltu krūmeliu pripili surūdyjusių vinių arba paberi vario sulfato
Aha..tai aš atsilikusi, nes perskaičiau tik šiandien. Dėl kiniečių sutinku, nes kažkaip palei Varšuvą, kur jų yra vos ne pusė milijono, šunų ir kačių labai sumažėjo. Bet kažkaip juk nesinori valgyti kremzlių ir kaulų su skonio stiprinimo chemikalais. Pirmą kartą sužinojau, kad tie vištienos piršteliai, kuriuos nuolat užsisakydavau, tai ne kas kita, kaip malti kaulai ir odelės, tik supresuoti. O aš, durna, nuo vištos dar odą nulupu, nes sako, kad nesveika ją valgyti. Dabar pabandžiau įsivaizduoti, kad valgau skiauterę arba akis.....fu...
Jau tau tik tylėti, visada gyvenai sveikai. O jei dar kokio degančio skysčio visokioms zarazoms nuraminti..... Netgi tavo vaikai išaugo sveikai, o ir dabar , manau, dar tašes pridedi.