Antr, 21.05.2024, 14:44
Pagrindinis Registracija Įeiti
Sveikinu Jus, Svečias · RSS
MENIU
PARAŠYK
Šypsenėlių skrynia
. . . . . . .
APLANKYKIME:
  • HOROSKOPAI
  • GISMETEO
  • REALIUKAI
  • ZEBRA
  • DELFI
  • TV PROGRAMOS
  • ŠYPSNIUKAI
  • DRUIDŲ HOROSKOPAS
  • RUSIŠKA KLAVIATŪRA
  • Nauji komentarai
    Perskaitykit iki galo.

    Turėjau mintyje ne sceninę išv

    Na,mudviejų politinės pažiūros

    O aš nematau kandidato į prezi

    Nieko neimu nemokamai,tai reiš

    Tai kad mes visi prieš vestuve

    Išsiverskime
    KLAUSK
    VARDADIENIAI

    YouTube
    Apklausos
    Ar žudikus nubaus dievas?
    Viso atsakymų: 11
    Statistika

    PRISIJUNGĘ 3
    SVEČIAI 3
    NARIAI 0
    Prisijungimas
    VALIUTA
    Skorpionai
    GOOGLE VERTĖJAS

    Žymos
    Kalendorius
    «  Spalis 2013  »
    PrAnTrKetPnkŠešSek
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031
    KALKULIATORIUS
    Paieška
    Užrašų archyvas
     Dienoraščiai
    Pagrindinis » 2013 » Spalis » 20 » Receptas
    09:04
    Receptas

          

       Gražus,saulėtas sekmadienio rytas.Dilema...ir ką gi šiandien pagaminti pietums?

    Taigi dėkit savo pačius ,,skaniausius" receptus...visus 3 patiekalus.Pažiūrėsim,kiek gi Kiemeliuose yra gerų šeimininkių... 

    Peržiūrų: 1190 | Pridėjo: Dzein
    Viso komentarų: 32
    1 galaxy   (20.10.2013 12:08) [Medžiaga]
    Vaje, aš jokia ne šeimininkė surprised o šiandien troškinsiu mėsos gabaliukus su cukinija, paprika ir baklažanais. Tik dar negreit mėsa atitirps. Tiesa, dabar dar einu moliūgų sriubos virt, jei dar moliūgas valgomas ir nesugedęs. Bet šitą visi moka gamint, nėr čia ko rašyt wacko

    2 Dzein   (20.10.2013 12:39) [Medžiaga]
    Kažkada skaičiau internete apie vieno gurmano pietus Čikagos restorane.Na...susidomėjau labai jo išgirta ,,neapsakomo " skonio sriuba.Ogi pasirdo,kad tai paprasčiausia moliūgo sriuba.Išvirti ir pertrinti gabaliukai su česnaku,truputis sviesto ir prieš valgant į lėkštę suberti džiūvėsėlių kepinti gabaliukai svieste.Bet iš tikro buvo labai skanu.O mes moliūgo nevertiname,kai jis turi tiek daug gerų savybių.Šįmet iš pasėtų man neišaugo nė vienas,gal sėkla buvo nesubrendusi.Turiu tik iš kaimynės daržo vieną didžiulį moliūgą.

    3 Dzein   (20.10.2013 12:42) [Medžiaga]
    P.s.Paprikos iš viso nevalgau,taigi pietų manęs gali nekviesti.

    4 galaxy   (20.10.2013 14:01) [Medžiaga]
    Baik, paprika baisiai reikalinga, ypač su cukinija surprised O į moliūgų sriubą nedėjau džiuvėsėlų ir česnako. Užtat dėjau bulvių ir daaaauuuug... paprikos miltelių cool

    5 Dalmara   (20.10.2013 15:55) [Medžiaga]
    O aš eisiu bulvių pasikepsiu su kefyru.

    11 Dzein   (20.10.2013 21:39) [Medžiaga]
    Bulbės šįmet prabanga....pasodinau porą kibirų ir koloradas suėdė.Kitąmet jau žinosiu,kad purkšti reikia. wink

    6 Akmenėlis   (20.10.2013 19:39) [Medžiaga]
    Receptus aišku galima surašyti, bet ar tikrai suprasite skonį ? Juk reik ragaut, kad pajusti skoni
    Rašau iš telefono, džiaugiuosi, kad gaunasi smile
    O pas mus namie šiandien buvo virta višta su baltu česnaku padažu su bulvėmis ir baisiai raugintais agurkais... aš tu agurkų neįkandu smile

    10 Dzein   (20.10.2013 21:39) [Medžiaga]
    Dantų nebeturi,ar agurkas guminis?.

    12 Akmenėlis   (21.10.2013 10:07) [Medžiaga]
    dantis turiu ir agurkas neguminis, bet labai macnūs, kaip iš bačkos kaime būna, man dantys mygam atšimpa, o mano vyrams ir dukrytei labai patinka... tai tokius ir dedu, su kitokiais net nesiterlinu smile
    o šiaip man višta su tuo baltu padažu ir taip skani, bulves susimaigau šakute, sumakaluoju su tuo grietinės, atsiduodančiu šviežiu česnakiuku, padažu, skanumėlis ir be tų atominių agurkų smile

    13 Dzein   (21.10.2013 11:57) [Medžiaga]
    Agurkus aš ne į bačkas,o raugiu va taip.Bačkose jie pelyja,ant viršaus susidaro toks pikšvas sluoksnelis.Bačkas reikia plauti.Šituo mano būdu darbo pusvalandis 20-iai tokių bambalių.Vanduo-iš krano,skonis beveik kaip marinuotų,prieskoniai tie patys.Kartą man gavosi per sūrūs,gal girta dariau,tai nupjovusi bambalį ,išpyliau sūrų vandenį ir pripyliau šviežio su cukrum.Po dienos-liuks.Kitus sūrius agurkus iškepiau juostelėmis su svogūnais ir sumaišiau su sausos mėsos juostelėmis,gavosi ,,Šachtiorskas" patiekalas,gan skanus.


    20 Akmenėlis   (22.10.2013 08:12) [Medžiaga]
    geras vaizdelis smile kadangi mano agurkai ilsisi spintelėje tai nerizikuoju nevirintu vandeniu jų užpilti

    7 Akmenėlis   (20.10.2013 19:43) [Medžiaga]
    Ai dar neparašiau,kad virėja tai aš nekokia, aš tik mėgstu skaniai pavalgyti smile

    9 Dzein   (20.10.2013 21:37) [Medžiaga]
    Tai tu mano draugė. biggrin

    8 Dzein   (20.10.2013 21:37) [Medžiaga]
    Va,aš kaip tik nusipirkau 15 kg vištų krūtinėlių,tiks?Tik neturiu ir nežinau tokio prieskonio raudonėlio.Alyvuogių irgi nereikia,bet jei vištiena saldi,tai man skanu.Šiaip kepdavau gabaliukus,išvoliotus tešloje ir dažydavau į saldžiarūgštį padažą iš parduotuvės.Mmmm...skanu,dar kepiau ir meduje.Ačiū,Torpeda...mua.
    Tiesa,yra kažkoks prieskonis ,renkamas liepos men,auga pievoje kaip piktžolė.Pamačiau sodo kaimynę-gurmanę,kažką rankiojančią pievoje ir susidomėjau.Tokie juodi mažiukai grūdeliai,bet duodantys mėsai įdomų ir gan gerą skonį.Būtinai kitąmet parašysiu pavadinimą. pilot

    15 Artis   (21.10.2013 18:30) [Medžiaga]
    Čiužutė ten buvo biggrin

    16 Dzein   (21.10.2013 19:23) [Medžiaga]
    Esu apakusi,Arti.Tu nusimanai ne tik apie automobilius,statybą,ž.ū. techniką,bet ir apie prieskonius.
    Tikrai taip.Įvedžiau į googlę...akurat,dirvinė čiužutė,o šių lapelių viduje-juodos sėklytės.

    18 Artis   (21.10.2013 22:58) [Medžiaga]
    Pas mus kaime vadindavo "bogužis" tą čiužutę ir eidavom su močiutė jų rinkt nes dėdavo in skilandį wink

    19 galaxy   (22.10.2013 07:59) [Medžiaga]
    Koks čia bogužis? Čia kolyta - senoviškas prieskonis. surprised

    22 Artis   (22.10.2013 08:49) [Medžiaga]
    Gal suvalkai kitaip vadino ?
    Jau jei kaime būdavo kūdas bernas tai žinok kad pravardė bus - bogužis biggrin
    Surinkę rišdavom in pundelius ir kabindavom šalinėj ant kriakvų nes šienas jau sukritęs būdavo.Dabar tai prieskonių pilnos lentynos ir namie ir krautuvėj , o seniau tai iš pievų viską skynėm ir gardinom maistą wink

    23 Artis   (22.10.2013 08:52) [Medžiaga]
    Nu ir pabandyk googlėj paieškot savo kolytos , o bogužis štai http://www.zodynas.lt/terminu-zodynas/B/boguzis wink

    25 galaxy   (22.10.2013 13:41) [Medžiaga]
    Cha. "Labiausiai paplitęs liaudiškas šio augalo pavadinimas - kolyta, kolytai, tačiau yra ir kitokių įdomių vardų, tokių kaip berlingytė,
    maišelninkas, pinigėliai, šilingėlė, traiduonė, žvanguliukai". Bogužio čia net nėra. Pasižiūrėk:  http://www.sos03.lt/Vaistazoles/Dirvine_ciuzute cool

    26 Artis   (22.10.2013 15:45) [Medžiaga]
    Cha cha cha , Suvalkijoj ir šunes kitaip loja ir katės kitaip kniaukia biggrin

    30 Dzein   (22.10.2013 20:13) [Medžiaga]
    Tai aš jau nebesuprantu,jūs ginčijatės dėl tos pačios piktžolės?Bet prisiminiau juoką....mano buvusi brolienė-Lietuvos lenkė.Važiuojam autobusu ,o ji garsiai ir sako..... mano kairę rankeną labai skauda,bet nė vienas girdėjęs žmogus kažkodėl neužjautė jos rankenos.

    14 Akmenėlis   (21.10.2013 18:08) [Medžiaga]
    nuotraukoje susi tavo susukti? esu sukus, bet man i kita puse, na, kad ryziai isoreje kazkodel nesigauna, viskas byra zemen, nors ryzius pirkau susiui ir viriau pagal knyga, bet nesigavo, o kiti liuks na tokie kur Nori lapas apilinkui o ryziai viduje eat

    17 Dzein   (21.10.2013 19:37) [Medžiaga]
    Tau ryžiai barstosi,nes juos verdant reikia nedavirti,o išjungti ir palikti puode vandenyje,tada jie nebūna viduryje kietesni,o vienodai subrinkę.O vynioju taip:ant bambukinės servetės uždedu ryžius ir labai kietai suku.Bambukinė suspaudžia lygiai,be tarpų.
    Dar net nebūtini spec.suši ryžiai.Parsivežiau iš kiniečių maišą jų ryžių,bet man iš lietuviškų skaniau.Jokio avokado,o tik lašiša nuo kaulų arba krevečių lazdelės,agurkas....nereikia niekur dėti druskos,nes ikrai ir padažas sūroki,o šioje procedūroje svarbiausias akcentas-padažas. cool
    Suši labai dažnas patiekalas mano namuose.

    21 Akmenėlis   (22.10.2013 08:21) [Medžiaga]
    Džein, nesu aš tokia tūpa, kad birius ryžius bandyčiau lipdyti ant sušį biggrin sakau gi, kad turiu knygą viskas apie sushi nuo A iki Z... maniškiai, kaip koks tinkas nubyrėjo ir nevisur, o tik vietomis, bet vaizdelis nekoks, ir visus kitus kiek esu darius suku tik į vidų ryžius, mažiau terlionės smile

    29 Dzein   (22.10.2013 20:06) [Medžiaga]
    Gausi pas mane atvažiuoti,tai kartu darysim,man visad pavyksta. biggrin Žinai,aš į sriubą,kurią valgau kartą per mėnesį,viską dedu,ką mano kaimynė deda,bet skonis visiškai ne tas-jos skani,o mano ne.Tai kur paslaptis?
    Kartą dariau ..net nežinau kaip pavadinti...lygtai pončkiukus su mėsa,nes juos mano kaimynė nuostabiai kepa.Atėjo pussesrė ,paragavo ir kai nuvažiavom į kaimą,liepė padaryt,nes daug viešnių atėjo.Nu ką..padariau.Žiūriu ,ko jos ten atsikandusios ant lėkštelių padėjo.Pasirodo,su protezais atkąsti negali,tempiasi.
    Aš pas tą kaimynę....o ji sako,gi miltai tavo pirkti buvo per geri,reikėjo prastesnių,nes mielinė tešla,o ne tortas.

    31 Akmenėlis   (23.10.2013 13:55) [Medžiaga]
    prajuokinai smile liuks, atvažiuosiu, o kur į Lenkiją? smile

    24 Artis   (22.10.2013 12:35) [Medžiaga]
    O mano sušis tai va kokis biggrin
    http://kiemeliai.ucoz.ru/blog....omments

    27 Akmenėlis   (22.10.2013 16:56) [Medžiaga]
    smile mmm gardumėlis esu ir aš tokius panašius ragavus

    28 Dzein   (22.10.2013 19:58) [Medžiaga]
    Arti,aš gal prieš 8 metus plaukiau jachta,kažkur Kilyje nebeturėjom ką valgyt,juk jachta ne auto,kurį gali sustabdyt prie pekelės parduotuvės.Liko vat toks tavo ,,sušis" ir degtinė.Vaikšto vokiečiai pro mus,atgal vėl suka pro mus ir klausia.... kieno čia toks kvapas aštrus?Davėm paragaut,tai kelis metus man rašė......ar atsimeni,kokius skanėstus pas jus krante valgėm? biggrin
    O skundžiamės ,kad prastai valgom.
    Aš tai vis sakau....jei neskanu,tai nesi alkanas. tongue

    32 simdi   (29.10.2013 22:23) [Medžiaga]
    mana troskina..kazkode..valgyti nesinori cry

    Komentuoti gali tik registruoti vartotojai.
    [ Registracija | Įeiti ]
    Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz