Vaje, aš jokia ne šeimininkė o šiandien troškinsiu mėsos gabaliukus su cukinija, paprika ir baklažanais. Tik dar negreit mėsa atitirps. Tiesa, dabar dar einu moliūgų sriubos virt, jei dar moliūgas valgomas ir nesugedęs. Bet šitą visi moka gamint, nėr čia ko rašyt
Kažkada skaičiau internete apie vieno gurmano pietus Čikagos restorane.Na...susidomėjau labai jo išgirta ,,neapsakomo " skonio sriuba.Ogi pasirdo,kad tai paprasčiausia moliūgo sriuba.Išvirti ir pertrinti gabaliukai su česnaku,truputis sviesto ir prieš valgant į lėkštę suberti džiūvėsėlių kepinti gabaliukai svieste.Bet iš tikro buvo labai skanu.O mes moliūgo nevertiname,kai jis turi tiek daug gerų savybių.Šįmet iš pasėtų man neišaugo nė vienas,gal sėkla buvo nesubrendusi.Turiu tik iš kaimynės daržo vieną didžiulį moliūgą.
Baik, paprika baisiai reikalinga, ypač su cukinija O į moliūgų sriubą nedėjau džiuvėsėlų ir česnako. Užtat dėjau bulvių ir daaaauuuug... paprikos miltelių
Receptus aišku galima surašyti, bet ar tikrai suprasite skonį ? Juk reik ragaut, kad pajusti skoni Rašau iš telefono, džiaugiuosi, kad gaunasi O pas mus namie šiandien buvo virta višta su baltu česnaku padažu su bulvėmis ir baisiai raugintais agurkais... aš tu agurkų neįkandu
dantis turiu ir agurkas neguminis, bet labai macnūs, kaip iš bačkos kaime būna, man dantys mygam atšimpa, o mano vyrams ir dukrytei labai patinka... tai tokius ir dedu, su kitokiais net nesiterlinu o šiaip man višta su tuo baltu padažu ir taip skani, bulves susimaigau šakute, sumakaluoju su tuo grietinės, atsiduodančiu šviežiu česnakiuku, padažu, skanumėlis ir be tų atominių agurkų
Agurkus aš ne į bačkas,o raugiu va taip.Bačkose jie pelyja,ant viršaus susidaro toks pikšvas sluoksnelis.Bačkas reikia plauti.Šituo mano būdu darbo pusvalandis 20-iai tokių bambalių.Vanduo-iš krano,skonis beveik kaip marinuotų,prieskoniai tie patys.Kartą man gavosi per sūrūs,gal girta dariau,tai nupjovusi bambalį ,išpyliau sūrų vandenį ir pripyliau šviežio su cukrum.Po dienos-liuks.Kitus sūrius agurkus iškepiau juostelėmis su svogūnais ir sumaišiau su sausos mėsos juostelėmis,gavosi ,,Šachtiorskas" patiekalas,gan skanus.
Va,aš kaip tik nusipirkau 15 kg vištų krūtinėlių,tiks?Tik neturiu ir nežinau tokio prieskonio raudonėlio.Alyvuogių irgi nereikia,bet jei vištiena saldi,tai man skanu.Šiaip kepdavau gabaliukus,išvoliotus tešloje ir dažydavau į saldžiarūgštį padažą iš parduotuvės.Mmmm...skanu,dar kepiau ir meduje.Ačiū,Torpeda...mua. Tiesa,yra kažkoks prieskonis ,renkamas liepos men,auga pievoje kaip piktžolė.Pamačiau sodo kaimynę-gurmanę,kažką rankiojančią pievoje ir susidomėjau.Tokie juodi mažiukai grūdeliai,bet duodantys mėsai įdomų ir gan gerą skonį.Būtinai kitąmet parašysiu pavadinimą.
Esu apakusi,Arti.Tu nusimanai ne tik apie automobilius,statybą,ž.ū. techniką,bet ir apie prieskonius. Tikrai taip.Įvedžiau į googlę...akurat,dirvinė čiužutė,o šių lapelių viduje-juodos sėklytės.
Gal suvalkai kitaip vadino ? Jau jei kaime būdavo kūdas bernas tai žinok kad pravardė bus - bogužis Surinkę rišdavom in pundelius ir kabindavom šalinėj ant kriakvų nes šienas jau sukritęs būdavo.Dabar tai prieskonių pilnos lentynos ir namie ir krautuvėj , o seniau tai iš pievų viską skynėm ir gardinom maistą
Cha. "Labiausiai paplitęs liaudiškas šio augalo pavadinimas - kolyta, kolytai, tačiau yra ir kitokių įdomių vardų, tokių kaip berlingytė, maišelninkas, pinigėliai, šilingėlė, traiduonė, žvanguliukai". Bogužio čia net nėra. Pasižiūrėk: http://www.sos03.lt/Vaistazoles/Dirvine_ciuzute
Tai aš jau nebesuprantu,jūs ginčijatės dėl tos pačios piktžolės?Bet prisiminiau juoką....mano buvusi brolienė-Lietuvos lenkė.Važiuojam autobusu ,o ji garsiai ir sako..... mano kairę rankeną labai skauda,bet nė vienas girdėjęs žmogus kažkodėl neužjautė jos rankenos.
nuotraukoje susi tavo susukti? esu sukus, bet man i kita puse, na, kad ryziai isoreje kazkodel nesigauna, viskas byra zemen, nors ryzius pirkau susiui ir viriau pagal knyga, bet nesigavo, o kiti liuks na tokie kur Nori lapas apilinkui o ryziai viduje
Tau ryžiai barstosi,nes juos verdant reikia nedavirti,o išjungti ir palikti puode vandenyje,tada jie nebūna viduryje kietesni,o vienodai subrinkę.O vynioju taip:ant bambukinės servetės uždedu ryžius ir labai kietai suku.Bambukinė suspaudžia lygiai,be tarpų. Dar net nebūtini spec.suši ryžiai.Parsivežiau iš kiniečių maišą jų ryžių,bet man iš lietuviškų skaniau.Jokio avokado,o tik lašiša nuo kaulų arba krevečių lazdelės,agurkas....nereikia niekur dėti druskos,nes ikrai ir padažas sūroki,o šioje procedūroje svarbiausias akcentas-padažas. Suši labai dažnas patiekalas mano namuose.
Džein, nesu aš tokia tūpa, kad birius ryžius bandyčiau lipdyti ant sušį sakau gi, kad turiu knygą viskas apie sushi nuo A iki Z... maniškiai, kaip koks tinkas nubyrėjo ir nevisur, o tik vietomis, bet vaizdelis nekoks, ir visus kitus kiek esu darius suku tik į vidų ryžius, mažiau terlionės
Gausi pas mane atvažiuoti,tai kartu darysim,man visad pavyksta. Žinai,aš į sriubą,kurią valgau kartą per mėnesį,viską dedu,ką mano kaimynė deda,bet skonis visiškai ne tas-jos skani,o mano ne.Tai kur paslaptis? Kartą dariau ..net nežinau kaip pavadinti...lygtai pončkiukus su mėsa,nes juos mano kaimynė nuostabiai kepa.Atėjo pussesrė ,paragavo ir kai nuvažiavom į kaimą,liepė padaryt,nes daug viešnių atėjo.Nu ką..padariau.Žiūriu ,ko jos ten atsikandusios ant lėkštelių padėjo.Pasirodo,su protezais atkąsti negali,tempiasi. Aš pas tą kaimynę....o ji sako,gi miltai tavo pirkti buvo per geri,reikėjo prastesnių,nes mielinė tešla,o ne tortas.
Arti,aš gal prieš 8 metus plaukiau jachta,kažkur Kilyje nebeturėjom ką valgyt,juk jachta ne auto,kurį gali sustabdyt prie pekelės parduotuvės.Liko vat toks tavo ,,sušis" ir degtinė.Vaikšto vokiečiai pro mus,atgal vėl suka pro mus ir klausia.... kieno čia toks kvapas aštrus?Davėm paragaut,tai kelis metus man rašė......ar atsimeni,kokius skanėstus pas jus krante valgėm? O skundžiamės ,kad prastai valgom. Aš tai vis sakau....jei neskanu,tai nesi alkanas.