Tai ką, vasarėlė link pabaigos...liūdna...karštis nepatiko, bet rudens dar nenoriu. Kai pagalvoju kada tam žmogui gerai yra tai tas blogai, tai dar kažkas...laukiau, laikiau kad prinoks pomidorai, apgavo mane turguje, salė, kad ankstyvieji, o nunoko prieš pora savaičių o dabar turiu jų nemažai, o tikrai nesuvalgysiu...nudžiūvo lapai kai kurių, tik stiebai beliko- nesugalvoju skint ar laikyt šiltnamayje. Pagamint nelabai ką sugalvoju...tai va taip ir galvoju, kad kiti neturi salygų augint, o aš skundžiuosi, kad neturiu kur dėt...
Pesimistinis dienoraštis gavosi, geriau eisiu Miglės pirkt- nuotaika gal pasitaisys
pirma darbo diena į pabaigą, visai gerai praėjo, buvo nesusipratimų, bet kažkaip nelabai sureagavau, išlikau rami o iš minkštų pomidorų pabandyk pasigaminti Adžiką (pilnas internetas receptų) nebūtina dėti tiek aštrių pipirų ir česnakų, kad burną ėstų, gali ir lengvesnę pasigaminti, šaldytuve apie porą mėnesių išstovi, ilgiau nesu išbandžius, nes mano šeimyna "sutvarko" ją
Aš irgi turiu pomidorų perteklių, tai kiek nesuvalgom, todėl sumetu į didelį puodą ir paverdu biškiuką, įmetu druskos ir užvakuoju. O žiemą ta piure viskam tinka, ką ir gamini iš šviežių pomidorų. 15 ltr puodą sutvarkau per 20 min. Nededu jokių prieskonių, nes kiekvienam patiekalui reikia vis kitokių ir galima pridėti vėliau.
Didelius perpjaunu per pusę, bet tai nesvarbu, nes jie virdami susmenga patys.O nelabai sunokę lieka gabalais, taip netgi geriau - gali juos panaudoti aplink vištą ar kepsnį. Galima padaryti su česnaku, kai kurie labai mėgsta, bet aš darau be nieko, o prieš panaudojant (priklausomai ką gaminu), įdedu ir tokių prieskonių.
Jo, kai rytais šalta rasa ir toks vėjas - apima ilgesys, kažkoks liūdesys, kad vasara tai praėjo... Aš tai nesiskundžiau, kad karšta, nes žinojau, kad jis greit baigsis ir prasidės vėl...vėl... vėl... amžinas rudenėjimas...
Nu jo , šiandien ryte kažkaip iš inercijos su šortais nuvariau in laukus pas gyvulius tai viskas labai greitai vyko ir visas pasišiaušęs namo parvažiavau O čia kažkur skaičiau kad vasara baigiasi tada kai prinoksta slyvos. Kelias ankstyvų veislių jau nuraškėm o dabar pradedam ragaut 'Blue free' tai šitos vienos pavalgai kaip obuolio kokiuo nes labai didelės
Nu ir kas . Man tai dar net geriau šitoks, nei karščiai. Aš mielai žiemą išmainyčiau į rudenį, o vasarą - į vėlyvą pavasarį. Kaip gerai tiems, kurie gyvena toje klimato juostoje, kur nėra didelio skirtumo. Ale ką aš čia burbu, juk mes gyvename tokioje juostoje, kurioje nėra nei potvynių, nei tornadų, nei uraganų, todėl pas mus saugiau.
Potvyniam tai daug vandens reikia, o ne konkrečios geografinės juostos. Ir kaip gerai, kad neturiu ką konservuot. Net obuolių nėra. Kiba ne prieš gerą šitaip?
Tikrai,Donita, dabar kiaurus metus visko pilna parduotuvėse, tik reikia pinigų turėti ir valgai su chemijos prieskoniais. Nuo seno lietuviai gyveno vargingiau, nei kiti, tai išmoko prisigaminti sau maisto žiemai nuo mėsos vytinimo iki miltelinių prieskonių. Ajetau, kiek mes prigamindavom žiemai obuolių, slyvų, kriaušių kompotų ir kaip skanu buvo. Dabar jau nebegaminu, nes žiemą pilna šviežių. O chemijos gi nematai ir su akiniais. O odeles gali perkošti per stambų sietuką ir malti nereikės.
Žiemą pomidorų aš tai iš viso bijau, nes žinau, kaip jie auga. Į Ispanijos šiltnamius be dujokaukės įeiti negalima, nes žmonės apsinuodija. O mes valgom, nes juose ,,leidžiamas" pesticidų kiekis. Šiaip kažkodėl mano pomidorai labai pamažu raudonuoja. Sodo kaimynė sakė, skanu išvirti žali su aštriu pipiru. Dabar dukra verda ir greit bus degustacija, pasakysiu rezultatus.
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai. [ Registracija | Įeiti ]