Atėjo žiema ir parduotuvių lentynose-vien chemija,todėl susidomėjau žaliaisiais vitaminais.Jei esate auginę,tai gal pasidalintumėte patirtimi...kada sėti,kaip auginti,o svarbiausia,kokia kultūra pasiteisino,o kuri ne.
Labas. Va, as neisivaizduoju pavasario be pipirniu. Jas labai paprasta augint. Ant dregnos vatos ar lignino lekstutej paberiu seklyciu, ir po savaites jau valgom... Svarbiausia- nepamirst palaistyt, nes greit isdziuna vata. Valgom uzsiberdamos ant sumustiniu, salotu, misrainiu.... karta krapu prisisejau i geliu loveli, bet zarazos amarai nuo geliu persikrauste i krapus teko ismest
O kur gauti sėklų?Ir aplamai aš nežinau,kur galėčiau gauti kviečių ir kt.,...nes Vilniuje ,,Žaliojoje stotelėje" nėra.Sako...pas ūkininkus.Krapų turiu šaldytų,o už vatą tai mua,nes taip liks švarūs augalai,o durpėse negali nuplauti. O gal žinot,kad tai per augalas antroje nuotraukoje?
pipirnes seklu bet kur yra, kur tik prekiauja seklom. Tarkim, toj pacioj maximoj. O antroj nuotraukoj butent ir yra pipirne. Na, apie svogunus stiklainiuose ant palanges nepasakosiu- visos auginam Tik as vienais metais auginau loveliuose nuo geliu... Kam gi jiems stovet tustiems ziema? Ir is durpiu daugiau medziagu gauna, ilgiau issilaiko. O ziemai as pasidariau naturalia vegeta- burokine tarka sutarkavau svogunus, morkas, salierus, petrazoliu saknis, cesnako, sumaisiau su druska, i stiklainius ir i saldytuva. dedu i sriubas, troskinius, padazus, netgi kepdama bulves...
Aš irgi auginu loveliuose,bet šįmet kažkaip svogūnus pamiršau.Bet pala...juk sutarkuotas ir sušaldytas svogūnas pašvinksta ir ištęžta Gal džiovinti geriau?
nezinau, neteko ju saldyti.... O sita prieskoniu misraine islieka kaip sviezia labai ilgai... nei karto nepagedo... Nors si karta druskos maziau dejau, bet va keli menesiai kuo puikiausiai laikosi. Beje, dabar yra pirkti mazuose vazonikuose visokiu ptieskoniniu zoleliu. Galbvoju ir as jas ant palanges augint- ir grazu, ir nauda
kokios jūs išradingos,tik krapus su druska darydavau,o dabar ir tuos šaldau, kitos šeimininkės,morkas,salierus irt.t. džiovina,bet žalios turėtų būt kvapnesnės,reiks kada nors pamėgint,įkvėpėt,o tokie kviečiai,ar jie skanu? kaimynė velykoms daigina ir deda į juos dažytus kiaušinius,gražiai atrodo tarp žalumynų
Kviečiai ,sako,turi daugiausia vitaminų,juos reikia sudaiginti ir su sviestu valgyti.Aplamai ką tik išdygę visi augalai yra maistingi.Mano brolis netgi sėja rapsą,paskui aparia,kad žemė trąšų turėtų.Nesu vegetarė,bet mėgstu viską ,kas neįprasta.
Aš irgi nelabai žinau... tik sulčių nusiperku ką tik išspaustų parduotuvėj IKI, arba Rimi... Ten būna ir žalių sudaigintų kviečių sulčių, kaip sakė Lulu...
oi...kokios problemos čia sprendžiamos. Apie kviečių laukus ar tik kviečių savybes???? Su kviečiais taip,- perku Kalvarijų turguje, nedaug...puse kilo. Užpilu vandeniu (prieš tai ilgai ilgai plaunu)...kai pradeda lyg ir dygti dedu medaus ir valgau. Kiekvieną rytą...Ruošiu antrą porciją... O kam auginti kol subujos kviečių laukai ant palangės????
Ir neverdi?Ryt nueisiu į tą turgų ir parašysiu ,kas iš to gavosi. O dėl pupelių tai šakės..negi tikrai?Aš jas dažnai valgau,ypč šparagines,bet auginu pati...tai gal gyvensiu?.
apskritai žirnių, pupų daigai...hmmm........kenkia, nes taip ir neišsiaiškinta kuo užsikrėtė tie pratrydę vokiečiai...juk įtaria daigus. kad pupelės nuodingos neDAvirtos -----faktas.
P.s.Sako,kad moliūgo sultys labai gerai,bet man jų skonis tfu...Arba gal su kuo nors sumaišyti,kad nesijaustų to skonio? Virta sriuba iš jų tai nieko..valgoma.