PYRAGAS SU ŠOKOLADU IR BANANAIS Sudėtis: 200 g. 82 proc. sviesto; 200 g cukraus; 300-350 g miltų; 3 kiaušiniai; 2 nubraukti a. š. kepimo miltelių; 2 juodi kartūs šokoladai (kuo daugiau sudėtyje kakavos, tuo geriau – man geriausiai pasiseka kepti su Vilniaus pergalės ar Karūnos juoduoju šokoladu); 3 bananai. Pasiruošimo darbai: - sukapojame šokoladą mažais gabaliukais (vieną pagalvėlę į keturis ar šešis kvadratukus); - kepimo miltelius nugesiname (šaukšteliu rūgščios grietinės arba citrinos sultimis); - ištirpiname sviestą (šiukštu neužvirinti) su trupučiukų cukraus (iš bendro atsverto kiekio); - supjaustome bananus smulkiais griežinėliais. Gamyba: Išplakame kiaušinius, sudedame likusį cukrų, pridedame kepimo miltelius gerai suplakame. Supilame šiek tiek atvėsusį ištirpintą sviestą, suplakame. Palaipsniui supilame miltus – rekomenduoju saugotis šeimininkei pačiai, beigi saugot virtuvę (jie mėgėjai papudruot antakius ir blakstienas). Pabaigoje į gautą masę suberiame sukapotą šokoladą ir griežinėliais supjaustytus bananus. Kepimo formą ištepame sviestu, pabarstome miltais, supilame masę ir pašaunam į orkaitę. Kepam 180° C orkaitėje 40 min. Laukiam, laukiam...
Ačiū,Maja,kaip tik turiu 6 plytas juodo šokolado nuo Kalėdų ir gaila mesti... jis kartokas ir neskanus.Bus proga panaudoti kažkam kitam.Rytoj tikrai iškepčiau,tik bananų neturiu. Rytoj tikrai iškepsiu.
Kieta,tai aš parašiau,kad turiu 6 nereikalingas ir neskanias plytas,o pagal Mają,reikia 2 -jų.Šianden aš kepiau nedidelę blėkutę iš pusės to,kas čia yra surašyta...man skanu su pienu
Patarimas. Jei kepat iš pusės porcijos, kepkit mažesnėj, bet aukštesnėj formoj. Pyragas turi šiek tiek aukštesnis būti, kad bananų drėgme biskvitas persigertų. Tuomet išties skanu. Aš iš vienos porcijos kai kepu, dedu į keksinę formą. Idealu.
taip Dzein, po to man Daėjo, kad čia kažkas ne taip...viskas išplauks šokolade. dar nekepiau kažkokių pyragėlių buvo „ant Valentino“, be to suabejojau kalorijų gausa...svarstyklės nebeišneš O ateity būtinai kepsiu. Majai didelis AČIŪ.